Zna se ko je CG spasio od krvoprolića

#DpsPetnjica

Po Crnoj Gori se neće dizati spomenici ratnim zločincima, saradnicima fašista i narodnim izdajnicima, ali ne zahvaljujući Socijaldemokratskoj partiji (SDP) čiji poslanici sjede po kafićima, troše državni novac i s vremena na vrijeme saopštenjem podsjete javnost da postoje, već zato što Demokratska partija socijalista kao najjača politička partija u Crnoj Gori odlučno stoji na braniku antifašističkih tekovina naše istorije, poručeno je iz DPS-a.

DPS: SDP pitanja da postavlja koalicionom partneru DF-u (foto: Radio Petnjica)

Iz Opštinskog odbroa DPS-a Petnjica reagovali su na saopštenje SDP-a u kojem se poručuje da bi „DPS trebalo da ć ćuti o koalicijama i da se crveni od stida zbog zla koje je počinjeno nad Bošnjacima 90-ih godina prošlog vijeka“.

„Svi SDP-ovi pokušaji spinovanja su unaprijed osuđeni na propast, jer svaki razotkriva njihovo licemjerje. Svako pitanje koje postavljaju DPS-u, slobodno mogu da preusmjere na svoje koalicione partnere iz Demokratskog fronta, ideološke i svake druge čuvare Miloševićeve ideologije “krvi i tla”. Uz sve to, može SDP da ih priupita i za “pohod” ka Tuzima koji je predvodio SDP-ov koalicioni partner Andrija Mandić, kao i da se prisjete šta su o ulozi Crne Gore govorili poslanici SDP-a u Skupštini Crne Gore prilikom usvajanja Deklaracije o genocidu u Srebrenici“, saopštio je OO DPS Petnjica.

Kako su naveli, preporučuju SDP-u da ta ideološka razmimoilaženja raspravi sa svojim koalicionim partnerima iz DF-a, dvostrukog pokretača inicijative za podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, „jer se očigledno oko drugih pitanja, posebno onih koja se tiču finansija – sasvim dobro slažu“.

„Na osnovu ranijih iskustava na istu temu, SDP je odlično znao sa kim ulazi u koaliciju. Uostalom, uskoro ćete građanima morati da odgovorite na pitanje svih pitanja: kojim interesima ste se vodili kada ste u crnogorskim gradovima sklapali koaliciju sa DF, čiji su čelnici, po stranom nalogu, htjeli da 16. oktobra izazovu građanski rat i zapale Crnu Goru“, kazali su iz petnjičkog DPS-a.

Poručuju da građani Crne Gore znaju odlično, kao i SDP, ko je Crnu Goru spasio od građanskog krvoprolića dok se čitava bivša Jugoslavija gušila u ratovima, prvo međusobnim, a potom i onom protiv NATO saveza, kao što znaju i ko je nepokolebljivi čuvar multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori.

„I tada, kao i danas, SDP može samo “sa tribina” da posmatra i da, kao hijena, prisvaja tuđe zasluge. Nema tog DF-a ni SDP-a, ni njihove koalicije, a još manje stranih nalogodavaca i mentora, koji mogu promijeniti stav DPS-a prema bilo kojem izdajniku Crne Gore, zvao se on Đurišić, Račić, Mandić ili Krivokapić“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!