Radunović u osmoj deceniji radi novi film

#SavoRadunović

Savo Radunović je producent koji je organizovao prvi TV prenos u tadašnjoj Televiziji Titograd kao i prvu TV dramu, seriju i igrani film. Radunović je bio direktor brojnih filmova čuvenog Živka Nikolića koje je snimao u Crnoj Gori a sa kojim je prvenstveno bio prijatelj. Na filmu „13 jul“, prisjeća se Radunović pomoćnik reditelja bio je Emir Kusturica koji je tada služio vojni rok. Radunović se rado sjeća tog perioda i govori o crnogorskoj kinematografiji danas.

Savo Radunović

Počeo je kao 16-ti zaposlenik tada osnovane TV Titograd i kako kaže svi su zajedno učili, svi sve radili. Ubrzo Radunović se profilisao kao vrhunski organizator, dokazao na tom polju i izgradio vanserijsku karijeru.

„Radio sam mnogo dokumentarnih emisija i prvi direktan TV prenos ja sam organizovao, prvu TV dramu ja sam organizovao, prve dvije TV serije koje su rađene u TV Crne Gore ja sam vodio kao producent i prvi igrani film koji je uradila TV Titograd u koprodukciji sa Zetafilmom koji se zvao „Dečak je išao za suncem“ u režiji Bana Bastaća ja sam vodio kao direktor“, kazao je Radunović.

Radunović je do danas uradio 81 igrani film. Bio je stalni saradnik čuvenog Živka Nikolića.

Radunović nema pohvalne riječi na račun crnogorske kinematografije danas jer se premalo novca daje za film.

„Jedina zemlja koja nije članica Eroimara je Crna GOra. Toliko ima tih fondovada bi to trebalo maksimalno koristiti. Festivali ni na šta ne liče.“, ocijenio je Radunović.

Iako duboko u osmoj deceniji Radunović uskoro počinje novi film u Srbiji. Kaže posljednji, no nikad se nezna.

Your browser does not support the video tag. Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!