Razgovor sa svestranom djevojčicom Marijom Simić

Za devetogodišnju Mariju Simić iz Nikšića mnogi će reći da je čudo od djeteta. Uporedo sa školskim obavezama trenira džudo, gimnastiku i atletiku, a ima vremena i za bavljenje modelingom. Sa takmičenja uvijek donosi nagrade. Trenutno ima oko 70 medalja, čak 60 zlatnih. Marija će biti naša gošća sa svojim trenerom Predragom Stanjevićem.

Foto: RTCGFoto: Foto: RTCG

Svjetski je dan Vušu – Kung fu (Wushu-Kungfu Day) sporta, koji će biti obilježen u Budvi. Tim povodom naši gosti biće predavač iz Velike Britanije – Džon Rodžers i međunarodni borilački ekspert i član Kuće slavnih Zoran Milović.

Crveni krst Crne Gore aktivirao je sistem za dobijanje međunarodne podrške od Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, kroz DREF fond (fond za hitnu pomoć), za potrebe pružanja humanitarne pomoći migrantima i tražiocima azila u Crnoj Gori. Preko kojih graničnih prelaza migranti ulaze u našu zemlju, gdje ih ima najviše, kakva pomoć im je neophodna, šta im obezbjeđuje fond za hitnu pomoć, kako provode vrijeme? Naša gošća biće programska koordinatorka Crvenog krsta Crne Gore Milena Šćekić.

Savjet Crnogorskog narodnog pozorišta raspisao je novi Konkurs za savremeni domaći dramski tekst. O uslovima konkursa ali i o predstojećoj sezoni u Nacionalnom teatru razgovaramo sa PR-om CNP-a Tajanom Nedić.

Najavljujemo Internacionalni Festival “Oda životu” koji se održava treću godinu i okuplja oko 100 umjetnika iz više od 25 zemalja. Sa ovogodišnjim konceptom upoznaće nas organizator događaja, predsjednik NVO „World Art Games Montenegro“ umjetnik Miloš Miki Popović.

Uz brojne festivale, dramske, filmske i muzičke manifestacije kojih je svakog ljeta sve više, u TV arhivu (subota 12.05h I program) varćamo se u prošlost, na početak priče iz kulture, aktuelne i danas. U emisiji SUSRETI, autor Rajko Cerović, sredinom 70-tih, postavlja pitanje , šta je sa domaćom dramom i crnogorskim autorima i šta nudi Centralna biblioteka na Cetinju.U najavi TV Arhiva u Jutarnjem, prisjećamo se početka književne manifestacuje „Pjesnička riječ na izvoru Pive“, kao i priprema Kliničkog centra u Titogradu za turističku sezonu i sve veći broj turista. NOVOSTI DANA, 11. avgusta 1972. Godine.

Ekipa sa terena uživo izvještava:

-iz Auto moto saveza, pred nama je vikend najvećih gužvi na putevima;

-sa Ivanovih Korita: U okviru XI Istraživačke stanica “Lovćen”, počinje Istraživački kamp „Planeta u tvojim rukama“, koji će trajati od 11-14. Avgusta;

Kiša koja na sjeveru često pada ovog ljeta, pomjerila je kosidbu. Durmitorci su lijepe dane jedva dočekali da prikupe ljetinu. Razgovarali smo sa Labudom Šibalićem koji kosi u Pitominama, a njegova supruga Vesna, planinka na katunu Dobri Do, prisjeća se vremena kada je katun bio pun od proljeća do kasne jeseni.

Vidimo vas u Pivski kraj u Plužine, na rafting.

Jedinstvenu priču o cipelama donosi kolega Mladen Đuretić.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće neodoljivi braunis.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar