„Biću ministarka ako Brnabić pozove“

#SlavicaĐukićDejanović

Zamjenica predsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je jutros da ne može sa sigurnošću da kaže da će biti ministarka u novoj Vladi Srbije, ali da je dobila saglasnost u partiji da prihvati ako je mandatarka za sastav Vlade Ana Brnabić pozove.

Đukić Dejanović dobila saglasnost partije da ostane u Vladi ako bude pozvana (Foto: Medija centar Beograd)

„Ne mogu to da kažem sa sigurnošću. Ali sam dobila saglasnost partije da ako me mandatarka pozove ostanem u Vladi“, rekla je Đukić Dejanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Upitana o mogućnosti da u novoj Vladi bude ministarka zdravlja, rekla je da je to stvar o kojoj će odlučiti mandatarka i da o tome ni ne razmišlja.

Kada je riječ o medijskim napisima da bi moglo da dođe do cijepanja koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, zbog stava lidera JS Dragana Markovića Palme da ne želi da glasa za izbor Brnabić za premijera, Đukić Dejanović je rekla da u ovom momentu samo može da izrazi zadovoljstvo što su organi SPS dali „apsolutnu podršku predlogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Ona je dodala da je Brnabić vrijedna i da je SPS bez ikakvih dilema prihvatio za mandatara.

Upitana da li je moguće da SPS ostane u Vladi Srbije, a JS izadje iz vladajuće koalicije, Đukić Dejanović je rekla da je „sve moguće“.

„Ja bih jako voljela da Palma i (predsjednik SPS Ivica) Dačić nađu zajedniči jezik kako je to do sada bilo“, rekla je Đukić Dejanović.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!