Cerar srećan zato što Melanija Tramp nije zaboravila svoj maternji jezik

melanija-768x512.jpg

Slovenački premijer Miro Cerar oduševljen je jer američka prva dama Melanija Tramp nije zaboravila da govori maternji, slovenački jezik.

“Možemo da budemo ponosni što je prva dama SAD iz Slovenije i da nije zaboravila slovenački jezik. Naprotiv, vrlo dobro govori slovenački i uvijek je vesela kad može da razgovara o našoj domovini”, rekao je Cerar poslije samita NATO u Briselu na kojem je američki predsjednik Donald Tramp bio sa svojom suprugom Melanijom, prenijela je Fena.

Melanija Tramp rođena je u Sevnici kod Krškog, ali je domovinu napustila u ranoj mladosti, da bi gradila manekensku karijeru.

U SAD se udala za magnata nekretnina i sadašnjeg predsjednika, sa kojim ima sina Barona.

Cerar je na samit u Briselu poveo i svoju partnerku Mojcu koja je učestvovala u neformalnom damskom programu, a bila je u prilici i da razgovara s Melanijom, rodjenom Knavs.

“Melaniju smo sada već dobro upoznali i ti razgovori su uvijek vrlo ugodni, a naravno da razgovaramo na slovenačkom jeziku”, rekao je Cerar, izrazivši nadu da će američka prva dama jednom biti u prilici i da posjeti Sloveniju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar