Cijela advokatura u šoku zbog ubistva Ognjanovića

ADVOKAT-OGNJANOVIC_660x388.jpg

Predsjednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je da je cijela advokatura u šoku zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića i ranjavanja njegovog sina.

>>>Ubistvo Dragoslava Ognjanovića>>>

On je u izjavi za Tanjug najavio da će jedan dan sledjeće nedjelje obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Gostiljac je rekao da će povodom ovog zločina tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije zbog pitanja sistema bezbjednosti advokata u državi.

On je najavio da će u znak protesta zbog drugog ubistva advokata u Beogradu za manje od tri godine, na jedan dan u toku sljedeće nedjelje advokati obustaviti rad.

Advokatska komora Beograda, čiji je Ognjanović bio član, smatra da je “pucanj u Mišu Ognjanovića – pucanj u sve advokate” i zahtjeva od nadležnih organa da momentalno stave u funkciju sve svoje resurse i raspoložive kapacitete i formiraju posebne timove kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni.

“Advokatska komora Beograda smatra da bi se brzim pronalaženjem počinioca poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno”, navodi se u saopštenju.

Advokati, kako se ističe, moraju uživati jednaku krivično-pravnu zaštitu kao sudije i tužioci, što do sada nije bio slučaj, jer je veliki broj napada na advokate u prošlosti ostao nerasvijetljen.

AKB je podržala inicijativu Gostiljca da se obustavi rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!