Crna Gora među najbogatijim ex yu republikama

#Region #Bogatstvo #Evropa #Hrvatska #Standard

hjhhjgjhjjjjhv.png

Kartograf Jakub Marian objavio je na svojoj web stranici kartu koja prikazuje raspodjelu bogatstva u Evropi, a kao što se može vidjeti na mapi Crna Gora je treća ex yu republika po bogatstvu, odmah nakon Slovenije i Hrvatske.

Podaci prikazani na karti temelje se na analizi švajcarske multinacionalne financijske firme Credit Suisse koja mjeri bogatstvo brojanjem vrijednosti financijske i ostale imovine, te oduzimanjem vrijednosti dugova.

Objavljena karta Evrope prikazuje srednju vrijednost tog bogatstva po odrasloj osobi u pojedinoj državi izraženu u američkim dolarima, a karta je objavljena na portalu jakubmarian.com.

Autor karte ističe ipak da brojke za istočni dio ex-Yu zemalja prikazane na karti ttreba uzeti s rezervom jer se radi o procjenama utemeljenim na podacima lošijeg kvalitete.

Država s najvećim bogatstvom je Island, čije srednje bogatstvo iznosi 445.000 dolara po odraslom stanovniku. Druge dvije najbogatije države su Švajcarska i Luksemburg, a iza njih slijede Norveška, Francuska i Velika Britanija.

Najsiromašnije države u Europi su Ukrajina i Bjelorusija, čije srednje bogatstvo iznosi po 100 i 900 dolara po odraslom stanovniku.

Izvor: Cafe Del Montenegro


Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!