Dačić ponizio Srbiju, ponaša se kao portparol Moskve

Zaharova-1.jpg

LDP je ocijenila da je ministar Ivica Dačić privatnu posetu Marije Zaharove iskoristio da još jednom pošalje poruke koje svađaju Srbiju sa zapadnim državama.

>>>Zaharova zaigrala u Guči, dočekana uz aplauze i trubače>>>

LDP smatra da je Dačić neprimjerenim ponašanjem uvrijedio svakog građanina Srbije, jer se umjesto obraćanja koje objašnjava razlog i prirodu posjete Marije Zaharove, čuo Dačić koji, “po ko zna koji put, obesmišljava funkciju na kojoj se nalazi” i ponaša kao ambasador Rusije u Beogradu.

“Antizapadnu histeriju, kojom je objasnio nekakvu nepravdu koja je kriva za našu propast, pratila je vašarska atmosfera posjete koja je valjda trebalo da opiše Srbiju kao zemlju u koju ruski činovnici svrate u prolazu, da odavde pošalju izjave koje ih preko naše kičme konfrontiraju sa Zapadom, dok smo mi statisti bez prava da svoje interese stavimo u prvi plan”, navela je Liberalno-demokratska partija u saopštenju.

LDP ističe da interesi Rusije nisu interesi Srbije, kao i da oni koji vode Srbiju moraju konačno da razumiju da građani “nisu pešadija ruske spoljne politike, a da ministri ne mogu da izgledaju kao ruski portparoli lišeni svake pristojnosti”.

“Srbiji treba ubrzan ulazak u Evropsku uniju i NATO. Potrebno nam je rješenje kosovske krize koje nije napisano u Moskvi, nego je dogovor Beograda i Prištine, odnosno dva društva, kao što je nužna i promjena regionalne politike, koja suzbija ruski uticaj u Bosni i Hercegovini”, poručio je LDP.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar