Dačić uručio Mičelu izjavu Vilsona o Kosovu

2971227135aa82b0bf0b12046814874_v4_big.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka briselskog dijaloga, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

“Sagovornik je istakao da Sjedinjene Američke Države Republiku Srbiju posmatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu. Dačić je ukazao da Srbija cijeni podršku SAD i izrazio interes da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito kada se obilježava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Bijeloj kući”, navodi se.

Kako se dodaje, Mičel je ukazao da SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru briselskog dijaloga.

“U cilju oživljavanja tradicionalno savezničkih veza i prijateljskih odnosa, kao i daljeg intenziviranja saradnje i međusobnog razumevanja, Dačić je uručio Mičelu izjavu američkog predsjednika Vudrou Vilsona o Kosovu, povodom Vidovdana, pod naslovom „Slavimo Kosovo kao Dan časti“ iz Njujork tajmsa od 19. juna 1918. godine”, zaključuje se.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!