Dodik odlikovao Vučića

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, uručio je predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću Orden Republike Srpske na ogrlici – najviši državni orden RS.

Foto: Beta/AP

Predsjedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Vučić je nakon što je primio orden rekao da „još nije naučio da prima odlikovanja“, a istakao je da „iako mu je Moskovski državni institut za međunarodne odnose MGIMO uručio počasni doktorat, što je dosad činio rijetko, velikim državnicima“, ovo priznanje draže. Kako je rekao, u pitanju je veličanstveno priznanje.

Predsjednik Srbije je rekao da je ponosan na odnose Srbije i Republike Srpske, rekavši da mu je drago što je i sam doprineo tome i što je samo pomagao, a ne odmagao RS.

„Mi živimo u različitim državama, ali smo svi Srbi. Ne postoje bosanski, crnogorski ili nekakvi drugi Srbi, postoje samo Srbi i time treba da se ponosimo“, rekao je Vučić.

Foto: Beta/AP

Dodik je rekao da je Vučićev doprinos poboljšanju odnosa i rješavanju brojnih pitanja „nesumnjiv“ i da je odlikovanje izraz poštovanja za sve što je učinio za RS.

On je istakao da Srpska cijeni Vučićev doprinos tome da je saradnja Srbije i RS danas najbolja, najvidljivija na projektima koje su zajednički realizovani.

„Ali nam uvijek i više od tih projekata znači dobrodošlica koju osjećamo kada dolazimo i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu i politici Srbije prema BiH“, podvukao je Dodik.

Kako je rekao, u RS dobro razumiju okvir koji se često ističe, da Srbija cijeni teritorijalni integritet BiH i poštuje Dejtonski sporazum, a da voli Republiku Srpsku.

„Naravno, mi to čitamo na najbolji način i to je dio naše emocije koju imamo prema Srbiji i vama lično“, rekao je Dodik.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!