Evo u kakvoj se limuzini Vučić vozio po Zagrebu

873x400-1.jpg

Obezbjeđenje Aleksandra Vučića hrvatskim kolegama i domaćinima postavilo je zahtjev da se predsjednik Srbije vozi u svom predsjedničkom vozilu i to je prihvaćeno.

U koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu u oči je upao Audi A8 L beogradskih oznaka BG 1108-11.

Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača sa nivoom balističke zaštite 9, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na puščane metke, snage 425 KS koja stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je oko 125.000 eura, piše Jutarnji.

Primjetno je bilo da su, za razliku od posjeta drugih državnika, juče na cijeloj trasi bili pripadnici temeljne i interventne policije sa svom zaštitnom opremom – kacigama, štitovima, a rutu je nadlijetao MUP-ov Eurocopter, te je zabranjen pristup demonstrantima na Trg sv. Marka.

Vučić je boravio u hotelu Westin, koji je još od nedjelje bio pod posebnim obezbjeđenjem, a na krovu su bili specijalci snajperisti.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!