Filmska akcija policije u Sarajevu, uhapšeno 13

#ExYu #Droga #PolicijskaAkcija #Sarajevo

policija-hapsenje.jpg “ />

Pripadnici specijalnih jedinica policije u nekoliko sarajevskih naselja sproveli su veliku akciju hapšenja zbog droge. Akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva i privedeno je više osoba.

https://www.youtube.com/embed/IfQy0iDh2Ns

Portal Faktor piše da su obavljeni pretresi na više lokacija i da je pronađena droga i oružje.

Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su 13 osoba u jutrošnjoj akciji.

“Uhapšeno je 13 osoba zbog krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja. Trenutno se nalaze u prostorijama Federalne uprave policije, gde je u toku kriminalistička obrada”, rekla je portparolka Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba.

Ona je navela da pretresi i dalje traju.

Kako navodi portal, pretresi su se odvijali na devet lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i na Stupu, Čengić Vili, Buča Potoku.

Oduzeta je veća količina opojnih droga, oružja, telefona i SIM kartica.

Stanovnici sarajevskog naselja Stup ostali su u čudu dok su posmatrali scene koje su ih podsjećale na američke akcione filmove.

“Izgledalo je baš spektakularno, specijalci su se sa trinaestog sprata spuštali na sedmi, gdje su uletjeli u jedan stan”, rekao je jedan očevidac.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!