Gradonačelnika Brusa sekretarica optužila za seksualno uznemiravanje

ruma.jpg

Protiv predsjednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke podnijeta je krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucjenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri, piše Blic.

Krivična prijava podnijeta je nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dvije godine bila zaposlena u opštini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana.

“Dvije godine sam radila kao njegova sekretarica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucjenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta”, povjerava se Marija Lukić i kaže da nije imala hrabrosti da sve prijavi policiji, jer joj je Jeličić prijetio.

foto:Blic

“Plašila sam se, prijetio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić”, tvrdi Lukićeva.

Lukićeva kaže da se svaki susret završavao na isti način, uz lascivne riječi i pokušaje predsjednika opštine da joj se mimo njene volje približi. Neprijatnosti su se nastavljale i poslije radnog vremena kada ode kući. Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih sms poruka.

Na poruke svoje tadašnje sekretarice, u kojima ona pokušava da ga odbije, nije obraćao pažnju, već je u istom tonu nastavio.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!