Majci monstrumu koja je ubila sina i bacila ga u more 33 godine zatvora

Foto: Ilustracija, Nezavisne.rs

#Majka #Zatvor

PULA – Na Županijskom sudu u Puli u petak je izrečena nepravosnažna presuda za monstruozno ubistvo koje je u maju prošle godine šokiralo hrvatsku i regionalnu javnost.

Puljanki Ćiari Rojnić Pašić (33) izrečena je kazna od 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog ubistva svog trogodišnjeg sina Denisa. Novinari su prilikom izricanja njene kazne morali da napuste sudnicu nakon čega je, po odobrenju predsjednice Vijeća za mladež portparolka suda Edvina Draguzet Suević iznijela mjeru koja je izrečena maloljetnici.

-Prema maloljetnici je za počinjeno kazneno djelo teškog ubistva izrečeno upućivanje u Odgojni zavod koji može najduže trajati tri godine. Isto tako, temeljem odredbi Zakona o sudovima za mlade doneseno je rješenje gdje se maloljetnica upućuje u Odgojni zavod u Požegu na izvršavanje zavodske odgojne mjere“, rekla je Draguzet Suević, prenosi „Jutarnji.hr“.

Obje su proglašene krivim da su jastukom ugušile trogodišnjeg Denisa s tim da je maloljetnica, inače odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, stavila djetetu jastuk na glavu dok mu je majka držala noge jer je plakao i otimao se.

Podsjetimo, nakon što su ugušile malog Denisa i njegovo tijelo bacile u more uz obalu bivše kasarne Valelunga, majka je, u namjeri da oteža policijsko postupanje, došla u policijsku stanicu i lažno prijavila njegov nestanak.

Ipak, nakon višesatnog ispitivanja, suočena s nelogičnostima u vlastitom iskazu, dječakova majka priznala je policiji da zna gdje je tijelo te pristala da odvede policiju na mjesto na kojem su istražioci našli beživotnog dječaka u blizini lučice Mandrač u Puli.

Za ovaj nezapamćen zločin u februaru je započelo suđenje iza zatvorenih vrata. Nakon prvog dana suđenja Ćiara je hitno prevezena u zatvorsku bolnicu u Zagrebu na Svetošimunskoj gdje je smještena na odjeljenje psihijatrije. Nedjelju dana nakon, suđenje je nastavljeno, a majka je iznijela svoju odbranu pri čemu je navodno priznala ubistvo sina.

(Jutarnji.hr), Nezavisne.rs

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!