Iza rešetaka Crnogorac koji je reketirao svog advokata

zatvorenik.jpg

“Masakriraću te. Silovaću ti dijete i majku. Svaki put kada se ne javiš, dobićeš šamarčinu”, to su samo neke od poruka koje je, prema policijskoj prijavi, punih šest godina Duško Ćorović zvani Crnogorac (55) slao svojoj žrtvi, jednom zagrebačkom advokatu i od koga je, sumnja se, na ime nepostojećeg duga iznudio oko 136.000 eura, piše “Jutarnji list”.

Ćorovića je prošle nedjelje policija uhapsila u jednom novozagrebačkom lokalu nakon što je advokat, za čiju je iznudu prijavljen, mjesec dana pristao da bude policijski doušnik, te je bio ozvučen i snimao je razgovore i prijetnje koje mu je Ćorović upućivao. Ali, ni samo hapšenje nije prošlo bez nasilja jer je u lokalu u Novom Zagrebu, premda je tamo bila pripremljena zasjeda s policajcima u civilu, advokat u jednom trenutku ustao od stola za kojim je sjedio s Ćorovićem i pobjegao u toalet, a Ćorović je pošao za njim, pa ga u WC-u udario šakom u potiljak. Tada su u WC upali policajci i uhapsili Ćorovića.

Pravo iznenađenje, međutim, policajce je čekalo prilikom pretresa Ćorovićevog stana u kojem su pronašli uredno složenu arhivu s pojedinačnim dosijeima osoba u kojima su se nalazili ugovori o prenosu nekretnina, punomoći i slično, a policija i Državno tužilaštvo sumnjaju da je zapravo riječ o datotekama drugih Ćorovićevih “dužnika”.

Među navedenim datotekama nalazi se i jedna koja se odnosi na hrvatskog fudbalskog reprezentativca i člana njegove porodice, ali pod kakvim se tačno okolnostima ta dokumentacija našla kod Ćorovića policijska istraga tek treba da utvrdi. Upravo zbog tih datoteka policija i zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo nastavljaju istragu Ćorovićevog slučaja, i nije nemoguće da se istraga protiv njega proširi.

U međuvremenu je Ćorović, koji je na ispitivanju negirao krivicu, odlukom istražnog sudije završio u Remetincu zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja djela. Naime, sudija je, usprkos Ćorovićevoj ranijoj neosuđivanosti, zaključio da je on, iznuđujući advokata, punih šest godina pokazivao veliku kriminalnu upornost.

Cijela priča, koja se za advokata, prema njegovim tvrdnjama, na kraju pretvorila u pravu noćnu moru u kojoj je Ćoroviću morao da prepiše svoje i porodične nekretnine, da mu daje mjesečnu kamatu, zlatni nakit i u kojoj se dugovanju nije vidio kraj, počela je sasvim benigno. Naime, kako je advokat ispričao policiji, njega je početkom 2012. godine Ćorović angažovao da u njegovo ime, a na osnovu duga, od jedne osobe preuzme stan u Novom Zagrebu, vrijdan oko 50.000 eura. No, dužnik je tokom tog postupka preminuo i Ćorović nije uspio da dobije stan, što je navodno zamjerio advokatu. Smatrao ga je odgovornim, pa je vremenom počeo sve agresivnije od njega da traži “obeštećenje”.

Prvo je, tvrdio je advokat, Ćorović od njega počeo da pozajmljuje manje novčane iznose od po nekoliko stotina do nekoliko hiljada kuna, koje nije namjeravao da mu vrati, da bi posle stvari postale mnogo ozbiljnije. Advokat je u svom iskazu policiji rekao da je krajem 2012. s Ćorovićem morao da sklopi ugovor kojim potvrđuje da je od Ćorovića pozajmio 60.000 eura, premda novac nikad nije primio.

Na osnovu tog ugovora, tvrdi advokat, Ćorović je sljedećih šest godina nastavio iznuđivanje, a 2017. potpisao je Ćoroviću izjavu prema kojoj mu je dužan 90.000 eura, te ugovor o poklonu kojim Ćoroviću poklanja apartmane na području Istre, nekretnine u Zagrebu i slično. Morao je da mu preda i zlatni sat vrijedan 15.000 eura, koji je Ćorović zatim založio u zalagaonici. Tokom navedenih šest godina, zaključila je policija, Ćorović je advokata kontaktirao najmanje 500 puta, poslavši mu i niz pretećih SMS-ova koje je advokat predao policiji.

Takođe, više puta mu je pokazao i pištolj, prijeteći da će ga ubiti. Cijela priča je završena 10. jula ove godine u jednom novozagrebačkom lokalu gdje je advokat, u saradnji s policijom, dogovorio sastanak s Ćorovićem koji je od njega tražio još 10.000 eura, premda mu je tokom šest godina navodno bilo plaćeno već gotovo milion kuna. Kada su sjeli za sto, Ćorović ga je navodno ponovno pitao za novac, a advokat mu je odgovorio da novca više nema. Na to ga je Ćorović udario nogom ispod stola u nogu i rekao mu: “Nabit ću ti čašu u usta, p… ti materina. Hoćeš da te izmasakriram?”, a zatim je uzeo advokatu kožnu torbicu tražeći novac. Tada je advokat pobjegao u WC, a Ćorović je pred očima policajaca pojurio za njim, pa počeo da ga tuče u toaletu. No, u samo nekoliko sekundi specijalci u civilu su ga bacili na pod i uhapsili. U trenutku hapšenja kod sebe je imao pištolj TT s punim šaržerom, piše “Jutarnji list”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!