Izetbegović tvrdi da je izjava o Kosovu prenijeta netačno i tendenciozno

#ExYu #BakirIzetbegović #BosnaIHercegovina #Kosovo #Srbija

bakir-izetbegovic-aa-20082016.jpg

Djelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave.

U saopštenju iz Izetbegovićevog kabineta ističe se da je tako prenesena informacija izazvala seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija.

“Informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se lako uvjeriti pregledavanjem video-intervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti. Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je time postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije i baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva BiH Beogradu.

U juče objavljenom intervjuu za Dojče vele Izetbegović je rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da sa “da” ili “ne” odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: “Nadam se da”.

Agencija Tanjug i većina beogradskih medija Izetbegovićev odgovor prenijeli su sa “Da”.

Redakciji Tanjuga se, međutim, juče javio savjetnik za informisanje u Izetbegovićevom kabinetu koji je s pravom ukazao da je Izetbegovićev odgovor, precizno, bio: “Nadam se da da”.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!