KFOR jedina oružana sila Kosova

#Kosovo #AleksandarVulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je KFOR jedina oružana snaga koja može da postoji na prostoru Kosova i dodao da nikakva druga oružana sila ne može da postoji „dok se ne ukinu Rezolucija 1244, UN i Srbi na Kosovu i Metohiji.

Međunarodno pravo se mora poštovati: Vulin (Foto: Beta)

Vulin je,

„Sa ministrima iz Srpske liste u vladi u Prištini teško da će to biti moguće, i odmah da vam kažem, to je nemoguće. Čak i kada smo potpisivali Briselski sporazum u to vrijeme predsjednik Vlade Aleksandar Vučić je dobio usmene garancije od generalnog sekretara NATO pakta da nikakva oružana sila neće moći da prelazi Ibar ili da se kreće sjeverno od Ibra bez saglasnosti gradonačelnika srpskih opština“, rekao je Vulin.

On je rekao da će se „međunarodno pravo poštovati tako što je KFOR jedina oružana sila na prostoru Kosova i Metohije“ i da „nikakva druga oružana sila ne može da postoji dok se ne ukine Rezolucija 1244, dok se ne ukinu Ujedinjene nacije, dok se ne ukine Savjet bezbjednosti i dok se ne ukinu Srbi na Kosovu i Metohiji“.

„Nema te organizacije, nema te sile, nema tog političkog pritiska zbog koga ćemo pristati da se stvara oružana sila na našoj teritoriji, oružana sila koja će biti pod nečijom tudjom komandom, oružana sila koja će prijetiti i samoj centralnoj Srbiji, a u krajnjoj liniji i Srbima na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Vulin.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!