Lazanski smatra da je saranja sa NATO neophodna

#ExYu #MiroslavLazamnski #Nato

miroslav_lazanski.jpg

Narodni poslanik sa liste SNS i komentator “Politike” Miroslav Lazanski kaže da je saradnja sa NATO potrebna zbog bezbjednosti Srba na Kosovu.

On je istakao i da do sada nije vidio ni jednu izjavu, čak ni generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, da Srbija mora da uđe NATO.

“NATO je na neki način čuvar određenog stepena bezbjednosti Srba na Kosovu. Mi moramo sa NATO da sarađujemo, hteli mi to ili ne, jer su u južnoj srpskoj pokrajini garanti da neće biti nasilja, bar ne otvorenog i masovnog nasilja nad Srbima”, ocijenio je Lazanski.

On je govoreci o današnjoj posjeti predsjednika Srbije Briselu, predočio da Aleksandra Vučica očekuje ne samo sastanak sa Stoltenbergom, već i sa 29 ambasadora država članica NATO, kojima će, kaže, Vučić ukazati na situaciju na Kosovu.

Ističe, međutim, da nema nikakvih izričitih zahtjeva za ulazak Srbije u NATO i da to više spinuju određeni političari i mediji, kroz kontekst sintagme “sjedjenje na dve stolice”.

“Mi nismo nikada iz relevantnih krugova NATO dobili ultimativni zahtjev da Srbija uđe u NATO, više se u medijima može čuti da su svi oko nas u NATO-u”, rekao je Lazanski.

Osvrnuvši se na navode da tom savezu smeta saradnja Srbije i Rusije, Lazanski je postavio pitanje kako je onda moguće da im ne smeta Sjeverni tok dva, odnosno saradnja Njemačke i Rusije, i podsjeća da Njemačka ima 200.000 građana koji rade u Rusiji.

“Ni iz jednog zvaničnog izvora nisam čuo da im smeta saradnja Srbije i Rusije”, rekao je Lazanski i ocijenio da se nama ta teza na odedeni način podmeće u kontekstu cijele kampanje koja se vodi i preko djela NVO i medija zaduženih za spinovanje.

Prema njegovoj ocijeni, nema razloga ni da NATO savezu smeta nabavka ruske vojne opreme, jer vojnu tehniku iz Rusije imaju i Grci, Bugari, Slovaci…

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!