Napadnute novinarke TV Pink

#UrgentniCentar #MupSrbije #PinkTv #TvPink

Na protestu pokreta Dveri i Zdrave Srbije ispred televizije Pink, danas u Beogradu, došlo je do incidenta kada je jedna osoba fizički napala dvije novinarke te televizije.

(Foto Beta)

Agencija Beta javlja da je napadnuta novinarka Gordana Uzelac, dok Tanjug ističe da je osim nje napadnuta i novinarka Mara Dragović.

Nakon toga je došlo do opšteg komešanja, javlja agencija Beta, ističući da je incident brzo završen. Televizija Pink javila je kako njihova novinarka Goradana Uzelac ima potres mozga i da je prebačena u Urgentni centar.

MUP Srbije je saopštio da je napadač priveden Višem javnom tužilaštvu.

Navedeno je da je, tokom protesta pristalica Pokreta Dveri ispred Televizije Pink, kojem je prisustvovalo oko 250 ljudi, došlo do „ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira“ i da je D.V. (1972) iz Lučana, „fizički nasrnuo, zadao udarac i nanio tjelesne povrede novinarki TV Pink Gordani Uzelac“.

D.V. je ubrzo identifikovan i priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, piše u saopštenju.

Tokom tog skupa se, kako je saopšteno, dogodilo „više međusobnih tuča okupljenih pristalica Dveri koje su protestvovale ispred Televizije Pink“ i da je u toku utvrđivanje prekršajnih i krivičnih odgovornosti sukobljenih.

Novinarska udruženja, kao i većina partija u Srbiji su osudile napad na novinarke Pink TV.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!