Nevrijeme odnijelo prvu žrtvu u Srbiji: Muškarac se utopio u Požarevcu

poplave.jpg

Ž. M. (67) iz Požarevca, udavio se u poplavljenoj podzemnoj garaži svoje zgrade u Jug-Bogdanovoj ulici, tokom nevremena koje je u srijedu popodne zahvatilo cijeli Braničevski okrug. Do kasnih večernjih sati njegovo tijelo nije izvučeno, jer treba dosta vremena vatrogascima da ispumpaju vodu, što može potrajati do četvrtka ujutru.

Podzemne garaže u kojima je ovaj Požarevljanin stradao nalaze se u novoj stambenoj zgradi, koja se nalazi preko puta direkcije JKP “Vodovod i kanalizacija” i koja je useljena prije godinu.

Iako ulaz u podzmeni dio ima kosinu ka ulici, voda se u njega nije slila sa ulice, već se stvorila od jakih pljuskova, pošto je ulaz nezaštićen.

Kako su Novostima rekli stanari ove zgrade, ona je podignuta na placu koji je Ž.M. ustupio investitoru i u kojoj je živio u prizemlju.

“On godinama radi u Austriji, ali je sada ovdje jer mu je supruga bolesna i dva mjeseca je u požarevačkoj bolnici. Kako smo čuli, on je sišao dolje da preparkira auto da ga ne poplavi voda, pa je dolje i stradao. Pričalo se da je sišao liftom, pa nije mogao da se vrati, jer je nestala struja, ali vatrogasci kažu da je lift prazan”, pričaju komšije.

Nevrijeme koje je u srijedu zahvatilo Požarevac ne pamti se u ovom gradu, jer je jak vijetar obarao drveće, a kiša je poplavila i zgradu Požarevačke gimnazije i Centra za kulturu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!