Nevrijeme u regionu, ima povrijeđenih

#Hrvatska

Jako nevrijeme zahvatilo je danas zemlje u našem okruženju. Obilna kiša stvara probleme u cijeloj Hrvatskoj, poplava ima u više gradova, a u Beogradu je povrijeđeno nekoliko ljudi,.

Jako olujno nevrijeme, praćeno slabom kišom, pogodilo je danas popodne beogradsko naselje Borču, prouzrokovalo nestanak struje i otežalo saobraćaj, a ima i povrijeđenih.

Po riječima reportera agencije Beta, vjetar je oduvao više limenih krovova sa zgrada koji su letjeli po naselju.

Neki krovovi pali su na ulice i blokirali saobraćaj, a neki pokidali kablove na banderama i izazvali prekid struje.

Upravo se srušio krov na OŠ „Branislav Nušić“ u Zaplanjskoj,Voždovac!

— Siniša Čeko (@sinisasinpi)

Po tvrdnjama očevidaca, jedan limeni krov je u Ulici Valjevskog odreda pao na automobil, u kojem je bio dvoje ljudi koji su povrijeđeni i kolima Hitne pomoći prebačeni u dežurnu medicinsku ustanovu.

Vjetar je nosio crijepove sa kuća koji su, padajući po automobilima i drugim kućama, izazvali materijalnu štetu.

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i pljuskom zahvatilo je danas oko 14 sati i Novi Sad i okolinu.

Vjetar je po gradu porušio nekoliko stabala, padale su grane, građevinske skele, a odletjeli su i pojedini limeni krovovi.

Za sada nema podataka o visini štete i o eventualnim povrijeđenim građanima.

Nevreme u

— N E N A D (@nenad83)

Jako nevrijeme je i u Šapcu nosilo krovove s kuća.

Avioni kruže, čekaju dozvolu za sletanje

Zbog loših vremenskih prilika neki avioni čekaju dozvolu da slete, ili da budu preusmjereni na neki drugi aerodrom.

Poplave širom Hrvatske, porast vodostaja Save

Jako olujno nevrijeme danas prije podne je zahvatilo Split i okolinu, rijeka Dobra se izlila na području Ogulina, a zbog porasta vodostaja moguće je uvođenje pripremnih mjera odbrane od poplava na rijeci Savi uzvodno od Jasenovca i na rijekama Kupi i Korani, prenijela je agencija Hina.

U Splitu je danas petnaestak minuta padao i krupan grad, veličine oraha, te ima štete na ulicama, a u susjednim naseljima poplava u prizemnim i podrumskim prostorijama zgrada.

Zbog porasta vodostaja moguće je uvođenje pripremnih mjera odbrane od poplava na rijeci Savi uzvodno od Jasenovca i na rijekama Kupi i Korani, uz bujične poplave, ukazala je Državna uprava za zaštitu i spasavanje.

Dok rijeka Kupa u Karlovcu raste 12 santimetara na sat, u Ogulinu je na terenu zbog poplava već 12 spasilaca s dva čamca.

Obilna kiša je izazvala lokalne poplave i poremetila saobraćaj i na području ostrva Krka i Raba, Novog Vinodolskog.

Narandžasti meteoalarm

Istra i Kvarner su zbog mogućih obilnih padavina u narandžastom.

Hrvatski Hidrometeorološki zavod predviđa promjenljivo do pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, posebno ujutro na zapadu zemlje, uključen je i Meteoalarm – Istra i Kvarner su zbog mogućih obilnih padavina u narandžastom što znači da su opet moguće bujične poplave, javio je Index.hr.

Izuzetno obilna kiša u subotu je izazvala poplave i na Kvarneru, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su zatvoreni za saobraćaj poplavljeni putevi.

Prema nezvaničnim podacima, u subotu uveče je u Crikvenici palo 183 litara po kvadratnom metru, a tokom protekla 24 sata u Krku 94 litra i u Delnicama 65.

Pod vodom su djelovi najužeg centra Crikvenice, a ima problema i na Krku.

Ulice Ogulina pod vodom (Foto: Čitaoci portala Index.hr)

U Crikvenici se iz korita izlio potok Dubračina i poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi djelovi najužeg centra.

Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu i osnovnu školu, a vatrogasci crpe vodu uz tih objekata.

Poplavljene su i neke privatne kuće, saznaje hrvatski portal od vatrogasaca, koji su tokom jutra obavili četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvoren put Bribir – Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara.

Na Krku je kiša izazvala najviše problema u centralnom dijelu ostrva na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!