Pacoli odgovorio ćirilicom

#BedžetPacoli

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli za „Blic“ kaže da je Balkanu potrebna stabilnost, a da Srbija može da ima konstruktivnu ulogu u tome. Kako navodi „Blic“, zahtjev za intervju Pacoliju je poslat na engleskom, a on je odgovore poslao na srpskom i to na ćirilici.

Veoma ponosan na svoj

Međutim, da bi postala postane faktor mira, Srbija najprije mora da se „suoči sa realnošću“, kazao je on u intervjuu za beogradski list.

Na pitanje šta je njegovo rješenje za Kosovo, a da obje strane budu zadovoljne, budući da je za Srbiju Kosovo dio njene teritorije, a za Albance država, Pacoli je rekao da je to uzajamno poštovanje, međusobna saradnja i „prihvatanje realnosti da postoje dvije zemlje koje moraju graditi budućnost za svoje građane“.

Pacoli je ponovio svoju ocjenu od prije 10 godina da je Srbija oduvijek bila faktor u našem regionu, ali je dodao da je to na žalost „bio faktor razaranja i krvoprolića u 20. vijeku“.

Na primjedbu da je to suviše gruba konstatacija i da navede argumente za takav stav, Pacoli je rekao da Srbija može igrati konstruktivnu ulogu i postati faktor stabilnosti i mira u regionu i da mora da igra svoju ulogu. Kaže i da su Srbi dobri ljudi, ali da oni koji su počinili zločine tokom rata moraju da odgovaraju pred sudom.

Na pitanje šta će kosovska vlada učiniti za bolji položaj Srba, Pacoli tvrdi da Srbi koji žive na Kosovu danas imaju najveća prava od svih nevećinskih zajednica u Evropi.

Na pitanje koliko je novca dao za nezavisnost Kosova, on kaže da je veoma ponosan na svoj „skroman doprinos konsolidaciji države Kosovo“ i da je potpuno fokusiran na nove uspjehe za Kosovo.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!