„Pomilovati Jovanovića i ratne zločince“

#TomislavNikolić

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovo je danas pozvao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da prije kraja mandata pomiluje Zvezdana Jovanovića i da donese odluku o pomilovanju svih Srba koji su osuđeni pred Specijalnim sudom za ratne zločine i upućeni na izdržavanje kazne.

„Pozvao sam ga da odmah pomiluje Zvezdana Jovanovića koji je osuđen (za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića), a da mu nikakava krivica nije dokazana, nijednog relevantnog dokaza nema na kome se može bazirati osuđujuća presuda, rekao je Šešelj novinarima u parlamentu i dodao da će „to biti dobro djelo po kome će ga Srbija pamtiti“.

On je naveo i da je pozvao Nikolića da donese ukaz o aboliciji svih Srba koji su osuđeni, ili im se sudi ili čekaju drugostepeni postupak pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

Pročitajte još:   Pretučen glumac Vasa Spasojević, policija uhapsila njegovog komšiju

Po njegovim tvrdnjama, taj sud je bio pod apsolutnom kontrolom SAD i zapadnih sila, a Srbima se nije sudilo po zakonu, već na osnovu lažnih dokaza i svjedočenja, koje je servirao Haški tribunal.

„Ako učini ta dobra djela, Tomislav Nikolić će moći da se ponosi kad napusti predsjedničku funkciju“, ocijenio je Šešelj.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!