Protesti protiv cenzure na HRT-u

#Hrt

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) okupilo je stotinjak novinara i drugih medijskih radnika na protest na Trgu svetog Marka protiv ukidanja emisije Hrvatska uživo.

Foto: Anadolija

Emisija Hrvatska uživo emitovana je radnim danima u popodnevnom terminu na prvom programu Hrvatske radio-televizije (HRT). Bavila se brojnim temama koje muče hrvatske građane, tako da je njeno ukidanje od strane novinara doživljeno kao cenzura.

Predsjednik HND-a Saša Leković istaknuo je kako je upravo ukidanje emisije Hrvatska uživo jedan od događaja kojim je Hrvatska radio-televizija pokazala da se pretvara u potpunu suprotnost javne televizije.

„Sva upozorenja HND-a koja smo slali HRT-u i političarima, koji su zapravo za to odgovorni, nijesu nikada nailazila na odjek“, kazao je Leković.

Foto: Anadolija

Upozorio je kako su ignorirana i upozorenja poslana u više navrata od strane Međunarodne federacije novinara o stanju na HTV-u i medijima u Hrvatskoj uopšte.

„Političari se ponašaju potpuno neodgovorno i svi koji dođu na vlast HTV smatraju svojim ratnim plijenom“, kazao je Leković.

Istaknuo je kako je emisija Hrvatska uživo kroz 14 godina emitiranja pružila utočište onim građanima i temama koji su prognani iz drugih emisija HTV-a i sa komercijalnih televizija koje se ne bave takvim temama.

Uz vuvuzele i zviždaljke, okupljeni novinari su skandirali „HTV srami se!“, a nosili su transparente poput „Bože čuvaj Hrvatsku uživo“, „Hrvatska uživo ili HTV namrtvo“, „HUŽ je spas za građanski glas“, „Tko HUŽ gasi, građane ne kuži“ itd.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!