Regionalne vlade spašavaju Agrokor

#ExYu #Agrokor

61346914-sjediste-agrokora-cibona.jpg

Zemlje regiona u kojima posluje Agrokor formirale su ministarski tim, koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmjene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava te kompanije, piše Pobjeda.

U zajedničkom saopštenju sa ministarskog sastanka u Beogradu, koje je objavilo Ministarstvo ekonomije, navodi se da će svaka od zemalja sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija u vezi sa Agrokorom u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

Na sastanku su učestvovali predsjednik i potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić, srpski ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, potpredsjednik Savjeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, crnogorska ministarka ekonomije Dragica Sekulić i slovenački ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Zdravko Počivalšek.

Sastanak je, kako se navodi, održan zbog značaja koji Agrokor grupa ima za sve zemlje regiona, kao i njenog uticaja na ekonomije svake od zemalja i učešće u BDP-u, podržavajući napore koje hrvatska vlada ulaže u stabilizaciju poslovanja sistema Agrokor i u cilju zaštite zaposlenih i interesa svih dobavljača.

„Očekujemo da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna, kao i da nova uprava na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako u Hrvatskoj, tako i van te zemlje“ navodi se u saopštenju i dodaje da je iskazana spremnost za razgovore sa predstavnicima hrvatske vlade u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog Agrokor koncerna.

Sekulić je prošle sedmice izjavila da u Crnoj Gori trenutno posluju dva preduzeća koja indirektno ili direktno imaju veze sa Agrokorom, a to su Ledo i Merkator Crna Gora.

„U ovom trenutku nema nikakvog rizika po njihovo poslovanje, niti prelivanja bilo kakvog rizika sa hrvatskog Agrokora“, kazala je Sekulić nakon sjednice Vlade.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!