„SAD će pomoći Hrvatskoj u modernizaciji vojske“

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je danas u Zagrebu da je Hrvatska „dokazana američka saveznica“ i obećao pomoć SAD u nastavku modernizacije hrvatske vojske.

Matis je stigao danas u hrvatsku prijestonicu nakon samita NATO (Beta, Arhiva)Foto: Matis je stigao danas u hrvatsku prijestonicu nakon samita NATO (Beta, Arhiva)

Matis, koji je sastao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, naglasio je da mu je zadovoljstvo da ponovo bude u zemlji „koja je dokazana američka saveznica i koja ima respektabilnu vojsku“.

Matis je pohvalio odluke hrvatskog državnog vrha o nabavci nove vojne opreme i obećao pomoć kod narednih koraka modernizacije hrvatske vojske, navodi se u saopštenju hrvatske vlade.

Kako se dodaje, Plenković je izrazio zadovoljstvo zbog „odličnih i prijateljskih odnosa Hrvatske i SAD“, prenijela je Hina.

Matis je stigao danas u hrvatsku prijestonicu nakon samita NATO u Briselu gdje su „SAD potvrdile punu predanost Sjevernoatlanskom savezu, uprkos kritikama predsjednika Donalda Trumpa da saveznici ne izdvajaju dovoljno za zajedničku odbranu“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar