Šešelj opunomoćenik Zvezdana Jovanovića

Zvezdan Jovanović je danas u požarevačkom zatvoru „Zabeli“ potpisao ovlašćenje da mu predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj postane opunomoćenik, a podnošenje zahtjeva za obnovu procesa očekuje se krajem juna.

Jovanović u sudnici (Screenshot You Tube)Foto: Jovanović u sudnici (Screenshot You Tube)

Šešelj je na konferenciji rekao da je u zatvoru bio u jednočasovnoj posjeti „velikom srpskom junaku“ Zvezdanu Jovanoviću, kome je prenio pozdrave „srpskih patriota“ i očekivanja da će „što prije biti slobodan“.

„On (Jovanović) je potpisao ovlašćenje da mu budem pravni savjetnik i da preduzimam sve pravne radnje u cilju ostvarivanja prava na obnovu sudskog procesa“, rekao je Šešelj.

On je dodao da je slično ovlašćenje dobio juče i od Milorada Ulemeka Legije i da sada, u kontaktu sa njihovim advokatima, „prelazi na posao“.

„Ove presude su neodržive zbog mnoštva lažnih dokaza i lažnih svjedoka… Slučaj protiv Zvezdana Jovanovića mora odmah da padne, zato što je policijski general (prilkom saslušanja) napisao lažno priznanje, koje je Jovanović potpisao pod prijetnjom likvidacije porodice“, dodavši da su nakon toga „pronašli advokata koja je to iznuđeno priznanje potpisala kao da je bila prisutna“.

Šešelj je ocijenio da predstojeća pravna procedura „neće biti lagana stvar“, ali da je u tom pogledu optimista i da se ti procesi moraju obnoviti.

„Imamo mnoštvo dokaza da su (njihovi procesi) zavjera glavnih čelnika dosmanlijskog režima“, rekao je Šešelj, dodavši da se može „dokazati i umiješanost policijskih generala u egzekuciju Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića“.

On je rekao da se Jovanović i Ulemek osam godina nalaze u izolaciji u zatvoru „protivno zakonima i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima i pravima zatvorenika“.

Šešelj je ocijenio da su njih dvojica „srpski junaci koji nikada nijesu bili umiješani ni u kakav kriminal“, koji „mogu da se nadju u slučaju nasilja na sjeveru Kosova i Metohije“.

Na pitanje o zamrznutim sredstvima u inostranim bankama o kojima su izvještavali domaći mediji, Šešelj je rekao da se taj novac na računima nalazi od 1989. godine, kada je na vlasti i dalje bio „komunistički režim“ sa kojim je bio u sukobu, čime je sačuvao imovinu od oduzimanja.

„Sada me je srpska vlada stavila na listu terorista, pa su mi umanjili šanse da podignem taj novac. Novac je zaplijenjen pod izgovorom da sam haški bjegunac“, kazao je Šešelj.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!