Specijalci provjeravaju prugu zbog prijetnji

#Kosovo

Specijalne jedinice kosovske policije provjeravaju prugu na sjeveru Kosova, poslije objavljivanja snimka na kojem se vidi kako nepoznate osobe postavljaju mine uz šine i prijetnju da je eksploziv namijenjen vozu koji je iz Beograda krenuo ka Kosovskoj Mitrovici, potvrđeno je RTS-u u kosovskoj policiji.

Iz snimka objavljenog na Fejsbuk (foto: RTS)

Specijalci su u kontrolu oko 40 kilometara pruge krenuli pošto im je iz Prištine proslijeđen snimak na kojem se vidi kako neidentifikovane, maskirane osobe postavljaju eksploziv uz šine.

Nedugo zatim, snimak je objavio i prištinski portal Indeksonlajn.

Sudeći prema snimku, koji je prvobitno bio postavljen na Fejsbuk stranici „Jedna nacija“ (Nje kombi), nije moguće procijeniti gdje je postavljen eksploziv.

Pruga od Kosovske Mitrovice do administrativne granice duga je oko 40 kilometara. Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put poslije 18 godina.

Ukoliko se utvrdi da je prijetnja stvarna, to bi bio drugi bombaški napad na prugu na sjeveru Kosova.

Dvojica Albanaca, pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, poginula su 2003. u pokušaju da postave eksploziv kod željezničkog mosta kod Zvečana.

Istragom je utvrđeno da su Hamze Behrami i Isljam Beriša bili pripadnici Albanske nacionalne armije, koju je tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner, poslije tog incidenta, proglasio terorističkom organizacijom.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!