Split ispratio Olivera

Desetine hiljada ljudi okupilo se na splitskoj Rivi kako bi ispratili legendarnog muzičara Olivera Dragojevića na posljednje putovanje, prema Veloj Luci.

Hiljade Splićana ispratilo slavnog sugrađanina (Foto hrt.hr)Foto: Hiljade Splićana ispratilo slavnog sugrađanina (Foto hrt.hr)

Nešto prije 19 sati Oliveru u čast zazvonila su zvona svetog Dujma, prvi put nakon 80 godina. U Staroj gradskoj vijećnici otvorena je knjiga žalosti.

Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića iz Splita je od crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji će ga odvesti u Velu Luku, gdje će sjutra u 18 sati biti sahranjen.

Komemoracija slavnom muzičaru održana je jutros u splitskom HNK-u, uz prisustvo predsjednika i premijera Hrvatske, porodice, brojnih kolega i Oliverovih prijatelja.

Od Olivera se emotivno oprostio i njegov prijatelj, kolega i sugrađanin Zlatan Stipišić – Džiboni.

„Rekao je da je on na svome brodu i kapetan i sluga. Mislio je na svoj brod Marko. Ali svi koji smo mu prijatelji, znamo da je to istina u svim drugim segmentima života. I u njegovoj muzici i kakav je bio u društvu. Prvi, a za sebe uvijek zadnji. Želija bi reći svome kapetanu da je sve kako triba i da je sve ovo more samo za te“, kroz suze je rekao Džiboni.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!