Srbija spremna za migrantsku krizu

#Migranti

Zamjenica srpskog komesara za izbjeglice, Svetlana Velimirović, kazala je da je Srbija od samog početka migrantske krize sprema za sve moguće scenarije, kao i da u ovom trenutno ima dovoljno smještajnih kapaciteta za sve migrante koji bi prihvatili pomoć države.

„Redovno se ažurira plan reagovanja za slučaj masovnog priliva migranata“, rekla je Velimirović za RTS, komentarišući prijetnje Turske da će okončati sporazum sa EU o smanjenju priliva migranata u Uniju.

Ona je, kako prenosi Blic, navela da radna grupa redovno razmatra trenutnu situaciju i predviđanja na osnovu informacija koje se trenutno dobijaju sa terena i da se priprema za naredni period.

„Važno je da je Srbija veoma aktivna i da je uključena u sve postojeće mehanizme za razvoj informacija na operativnom i diplomatskom nivou“, rekla je Velimirović.

Navodi i da u ovom trenutku u Srbiji ima dovoljno smještajnih kapaciteta za sva lica koja su prihvatila pomoć države da budu zbrinuta i dobiju osnovne usluge.

„Za sva lica koja trenutno nijesu u centrima, a prihvatili bi našu pomoć ima dovoljno mjesta“, rekla je ona i dodala da ima nekoliko stotina slobodnih mjesta i da nema nikakvih problema.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!