Depardje: Srećan sam što Srbija nije uvela sankcije Rusiji (VIDEO)

By Balsa Knezevic

0409erar


Č
uveni francuski glumac Žerar Depardje, koji boravi u posjeti Beogradu, rekao je da je srećan što Srbija ne prati EU i što nije uvela sankcije Rusiji. On smatra da je Srbija tako pokazala svoju vidovitost, jer veruje da će se situacija riješiti povoljno po zemlju koja mu je dala državljanstvo.

Komentarišući krizu u Ukrajini, Depardje je rekao da to nije ništa novo i da napetosti tamo postoje još od vremena Katarine Velike, ali da vjeruje da će predsjednik Rusije Vladimir Putin riješiti situaciju na miran način.

Žerar Depardje se u Vladi Srbijeobratio novinarima nakon sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Francuski glumac kaže da je u Srbiju došao zbog kulture, da nije došao ništa da traži, već da „želi da upozna humane ljude“.

0409erar2Kako je rekao, sa premijerom Srbije je razgovarao o vinima, čiji su obojica ljubitelji, ali i o hrani, koja ga mnogo zanima. Naveo je i da mu je premijer Vučić poklonio korpu vina i srpskih proizvoda.

Vučić mu je predstavio Srbiju i najavio koje sve zvaničnike u narednom periodu očekuje. Vučić se zahvalio Depardjeu na posjeti i kazao da se još nijesu dogovarali ni o kakvoj konkretnoj saradnji, ali da je zamolio Depardjea da promoviše Srbiju u svijetu.

Depardje se prije dvije godine odrekao francuskog državljanstva zbog visokih poreza za bogataše, preselio se u Belgiju, a zatim je 2013. dobio i počasni ruski pasoš.

Prošle godine je posjetio i Crnu Goru, sastao se s premijerom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture, a takođe se predstavlja i kao predstavnik ruske republike Mordovije.

Depardje je danas u Beogradu posjetio i Skadarliju, gdje je imao priliku da uživa u muzici i proba specijalitete srpske kuhinje.

Izvor: b92.net

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!