Skidale crnu magiju, pa ženama krale nakit i novac!

Nakon prijavljivanja policiji, uhapšena je S. M. (26) iz okoline Loznice, dok se za njenom prijateljicom intenzivno traga.

Foto: MUP RS

Prevarantkinje su sa detetom u naručju obilazile stanove i kuće po Nišu pod izgovorom da skupljaju dobrovoljni prilog za lečenje deteta. Tokom razgovora s ljudima i nakon sticanja poverenja, one su ukazivale na to da su te žene u nevolji, odnosno da su pod uticajem crne magije. Nakon toga su tim ženama, za uzvrat što su im pomogle, odnosno dale prilog, predlagale da im uzvrate uslugu pomoću ikone Svete Petke.

– Sumnjamo da su S. M. i njena partnerka prevarile više građana Niša, i to od prošle godine. Poslednju Nišlijku su prevarile pred kraj decembra, kada su joj ukrale nakit, zlatnu burmu i 250 evra. Nju su osumnjičene zatekle na parkingu i ona je poverovala u priču, te ih je povela u svoj stan. U stanu su odmah počele da se mole i vade ikone i razne rekvizite – objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, usledio je ritual u kojem su nesrećnu ženu ubeđivale da je pod uticajem crne magije i da ne mogu tek tako da je skinu.

– Ubedili su je da im je potrebna krpa, nešto zlatnog nakita i novca. Nesrećna žena je skinula burmu i minđuše i uzvukla ušteđevinu od 250 evra i sve im to predala. Nastavile su sa ritualom i nakon što su završile, u jednu maramu su navodno umotale venčani zlatni prsten i minđuše, a u drugu novac. Jednu maramu, u kojoj je trebalo da bude novac, stavile su pod dušek, a drugu maramu na vrh regala „kako bi bila bliže bogu“. Rekle su ženi da ništa ne dira sedam dana i da će za to vreme početi da se rešavaju njeni problemi. Zatim su insistirale da ih prevarena žena isprati do izlaza kako bi dobile na vremenu pre nego što shvati da je prevarena. Čim ih je ispratila, Nišlijka je odmotala krpu i ustanovila da u njoj nema ni novca ni nakita – rekao je naš sagovornik.

Prevarantkinje menjale lični opis, odnosno, farbale su se, a potom kretale u akciju u drugom delu grada. Policija veruje da ima više oštećenih građana i zato poziva sve koji su bili žrtve prevare da se jave u Policijsku upravu Niš.

Izvor: Alo!

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!