SKUPA KOLA, STANOVI, GRČKI DŽET-SET: U Srbiji živio skromno, u Atini „plivao“ u luksuzu

Martin Matijašević (33) iz Vrbasa, koji je uhapšen proteklog vikenda u Atini zbog sumnje da je krijumčario i dilovao kokain vrijedan oko 15 miliona evra, u svom rodnom gradu živio je život smjernog momka, dok se u Grčkoj baškario u luksuzu.
Martin Matijašević prilikom privođenja u policiju

Naime, Matijašević je uhapšen prije nekoliko dana u velikoj akciji grčke policije nakon dojave osobe čiji identitet policija drži u strogoj tajnosti. Usred noći desetine naoružanih policajaca upalo je u luksuznu vilu u Atini i u njoj zatekli Martina Matijaševića, Srbina koji ima i hrvatska dokumenta i nevjerovatnih 136 kilograma kokaina.

Martinu je određen pritvor od 18 meseci, a policija sada traga za misterioznim Ivanom, zvanim „Porše“, koji je, prema pisanju atinskih medija, bio glavni čovjek u ovoj trgovini kokainom.

Šok u Vrbasu

Informacija da je Matijašević uhapšen šokirala je stanovnike Vrbasa, odakle je on porijeklom. Za njega u ovom kraju imaju samo riječi hvale.

– Ne mogu da povjerujem da je Martin kriminalac. Znam ga kao normalnog mladića i ne shvatam kako se našao u tim vodama. Znao sam da često ide preko granice, uglavnom u Grčku, ali to nisam povezivao sa bilo kakvim „mutnim radnjama“ – rekao je za jedan od stanara naselja u kom i dalje živi Matijaševićeva porodica.

Komšije kažu da se radi o „izuzetno kulturnom momku koji se svima lijepo javlja“.

– Otac mu je prije mnogo godina poginuo u saobraćajnoj nesreći, a majka se prije godinu dana vratila iz Crne Gore u stan u Vrbasu. Martin je prije živio tu sa starijim bratom – ispričao nam je Martinov poznanik.

Međutim, Martin je u Atini, izgleda, živio drugačijim životom. Skup stan, dobra kola, druženje sa atinskm džet-setom. Oni su i bili njegovi glavni klijenti.

Matijašević je uhapšen na spavanju, u luksuznom dupleksu u Atini. Iznajmljivanje ovog stana, kako pišu grčki mediji, plaćao je 4.500 evra i bio je iznajmljen na tri mjeseca.

Vila u kojoj je Matijašević uhapšen
U stanu u kom je uhapšen pronađena je i sveska sa imenima poznatih ličnosti iz Grčke koje su bile Matijaševićeve redovne mušterije. Policija ovaj spisak za sada drži u tajnosti, ali očekuje se da će, kada bude bio otkriven, izazvati potpuni haos na grčkoj estradi.

Komšije iz ovog luksuznog naselja s nevjericom su posmatrale upad policije u zgradu.

– Matijaševiić je noć subotu na nedelju proveo u gradu. Nedugo pošto je stigao kući, policija je banula na vrata. Bio je upadljiv, živio je na visokoj nozi i vozio skupe automobile – ispričale su komšije za grčke medije.

Kako kažu, a mediji prenose, Matijašević je pričao da je rodom iz okoline Novog Sada i da je držao kafić u centru Beograda.

Za Ivana, za kojim policija sada intenzivno traga, kažu da se predstavljao kao biznismen iz Švajcarske i da je, takođe, bio upadljiv jer je vozio „poršea“ i „mercedesa“.

Kako se ispostavilo, on je od novca zadobijenog od prodaje kokaina, kupovao stanove i druge nekretnine.

Srbina, kralja kokaina u Atini, prije 20 dana policiji je odao tajni izvor koji je rekao da muškarac „stranac, star izmešu 30 i 35 godina, visok, mršav i tamne puti, posjeduje i distribuira velike količine kokaina“.

Kako pišu argetinski mediji Matijašević je kilogram kokaina prodavao za 40.000 eura.

Blic


Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!