SRBIJA: Pogledajte kako pop iz Hrama Sv. Save krade pare iz sefa za bolesne i siromašne (VIDEO)

Na snimku koji posjedujete vidi se kako tadašnji blagajnik Hrama krade iz kase za bolesne i siromašne i kako svežnjeve novca trpa u svoje džepove. Ovaj snimak je došao i do patrijarha Irineja. Vidjevši ovaj snimak, patrijarh umalo nije doživio nervni slom – piše Telegraf.rs

Screenshot

Nakon višemjesečnog obimnog istraživanja Telegraf.rs došao je do dokumenata, slika i snimaka koji pokazuju kako se već godinama krade u najvećoj pravoslavnoj crkvi – Hramu Svetog Save, gdje je, prema rečima Telegrafovog sagovornika, bliskog vrhu SPC, procijenjeno da se na godišnjem nivou iz crkve tajno iznese oko 750.000 eura.

Pogledajte ovaj šokantni video.

Watch video!

Izvor Telegrafa objašnjava ko je pop na video-snimku, koji se vidi kako krade novac iz sefa za bolesne i siromašne:

– Na snimku koji posedujete vidi se kako je tadašnji blagajnik Hrama krao iz kase za bolesne i siromašne i kako svježnjeve novca trpa u svoje džepove. Ovaj snimak je došao i do patrijarha Irineja. Vidjevši ovo, patrijarh umalo nije doživio nervni slom, posebno kada je video kako se na kraju snimka ovaj pop udara po džepu u želji da stanji mantiju i da se ne vidi da su mu džepovi puni paraTaj blagajnik je uhvaćen i kažnjen, ali se sada nalazi u jednoj manjoj crkvi, nadomak Beograda i tamo službuje, umesto da je, kao i svi lopovi završio u zatvoru. Problem je što najveća kazna za uhvaćene lopove u crkvi nije čak ni skidanje mantije, već – premeštaj u manje atraktivne parohije. Tako je i patrijarh Irinej, koji želi da očisti zrno od kukolja je svojevremeno kaznio sveštenike koji su uhvaćeni u krađi samo sa po milion dinara, Kažem samo, jer su oni uzimali milion dinara na mjesečnom nivou, a na godišnjem je iznos koji su uzimali iz Hrama bio oko 750.000 eura – otkriva izvor Telegrafa, blizak vrhu SPC.

Foto: Telegraf

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!