(VIDEO) “Živimo u zemlji u kojoj čovjeka ubiju s pet metaka u leđa“: Đorđe Balašević o smrti Olivera Ivanovića

Đorđe Balašević održao je koncert u prepunoj dvorani Spens u rodnom Novom Sadu i tom prilikom osvrnuo se na na ubistvo lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Moramo priznati da živimo u zemlji u kojoj čovjeka ubiju s pet metaka u leđa zato što misli drugačije. Ovo nije trenutak da izjavljujem saučešće porodici, ali je trenutak da izjavim saučešće svima nama što još uvijek živimo u takvoj zemlji„, rekao je između ostalog Balašević. Njegov govor izazvao je aplauz i ovacije, a pale su i suze kod jednog dijela publike. I sam Balašević s knedlom u grlu je govorio o tome što se dogodilo, a i njemu su oči bile pomalo suzne. Polemišući o tome kome odgovara Oliverova smrt, Balašević kaže da njemu ničija smrt ne bi odgovara, a da kad bi ubijao svakog ko mu se ne sviđa – svijet bi bio pusto mjesto.

Osim toga, Balašević je izveo i pjesmu „Dno dna“ koja je zabranjena na radijskim stanicama u Srbiji. Publika je nakon pjesme Balaševića nagradila gromoglasnim pljeskom.

„U stvari, da pjevam ja ono svoje mjesec, zvijezde, rezanci s makom… Da zaje*em ovu priču, jel’?“, na kraju je rekao Balašević, citirajući posljednje stihove iz ove pjesme…

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!