Vučić sa Depardjeom: Za sada još bez sankcija protiv Rusije

By Nenad Zečević

okvucichde

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma odlučan da Srbija zadrži svoj stav da ne uvodi sankcije Rusiji, a da će se vidjeti da li će takav stav uspjeti da održi ili će doći do promjena.

Vučić je novinaririma u Vladi Srbije poslije sastanka sa francuskim glumcem Žerarom Depardjeom izrazio uvjerenje da se poštuje pozicija Srbije, koja je na evropskom putu, ali da brine o svojim interesima.

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsednika Vlade Ivice Dačića da su sve jači pritusci na Srbiju u vezi sa situacijom u Ukrajini, Vučić je rekao da dosadašnje razgovore na tu temu ne doživljava kao pritiske i da „ako bi se na nekog vršio pritisak on bi išao na predsednika Vlade“.

Francuski glumac Žerar Depardje izjavio je danas u Beogradu da je došao u Srbiju da upozna kulturu „male, ali zapravo velike zemlje, bogate istorije“.

Depardje je novinarima u Vladi Srbije, gdje ga je primio predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, rekao da je on umjetnik i da se ne razume u politiku, ali je izrazio zadovoljstvo zbog toga što Srbija nije slijedila Evropsku uniju u uvođenju sankcija Rusiji.

Depardje, koji ima rusko državljanstvo, je ocijenio da je srpska vlada time pokazala vidovitost, odlučnost i humanost, uz ocjenu da će problem u Ukrajini riješiti predsjednik Rusije Vladimir Putin, na miran način.

(novosti.rs)

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!