ŽRTVOVALA ŽIVOT DA SPASE SINA Izašla da pomogne kada je videla da bandera pada. Gurnula je sina i POGINULA

Nada Mitić (48) iz Putinaca kod Rume, poginula je u ponedeljak oko 8 sati ujutru ispred svoje kuće, kada je na nju pala bandera nakon što se bacila da od stravične nesreće spasi svog sina Nenada.

Ilustracija

Bandera se otkinula nakon što je u njega udario kamion kojim je upravljao M.P. (37). Kako pišu „Večernje novosti“ bandera je krenula da pada direktno na Nadinog sina Nenada, a nesrećna žena ga je gurnula da ga spase i tako žrtvovala svoj život za dete.

Vozaču je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Višem tužilaštvu, potvrđeno je „Novostima“ iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Kako je juče ispričao jedan od trojice Nadinih sinova, Boris, njegova majka je izašla iz kuće da pruži pomoć učesnicima u saobraćajnoj nesreći koja im se dogodila ispred dvorišta.

– Pola sata pre nego što će nastradati došlo je do udesa na ulici ispred naše kuće. Majka i komšija su izašli da pruže pomoć – ispričao je Boris.

– Ona je stajala pored jednog vozila kada je iz pravca Inđije naleteo kamion. Valjda da bi vozač izbegao sudar, udario je u banderu koja je počela da pada. Majka je to spazila i da bi zaštitila Nenada koji je stajao pored nje, ona ga je odgurnula, a stub ju je direktno udario – ispričao je mladić.

Tokom jučerašnjeg dana okupljene komšije rekle su da se na tom delu puta koji se spaja od Inđije i Stare Pazove, redovno događaju saobraćajke.

– U poslednjih godinu dana to je treći put da su vozači obarali banderu na tom mestu. Tu postoji blaga krivina, a oni kad dolaze iz tog pravca misle ravan put. Još kad je samo malo klizavo, često slete s druma – pojašnjava komšija.

Meštani o nesrećnoj ženi imaju samo reči hvale.

– Fina žena, majka, domaćica. Pokazala je svoju dobru dušu i ovim. Htela je da pomogne drugima i sama nastradala. Kakva zla sudbina – prokomentarisala je jedna komšinica.

Večernje novostiŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!