Svi poslanici SNS-a podržali Brnabić

#AnaBrnabić

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podržali su danas predlog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da nova premijerka bude Ana Brnabić.

Do četvrtka da obezbijede 128 glasova za novu premijerku (Foto: Beta/AP)

Prema riječima funkcionerke SNS-a Marije Obradović, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika te stranke, svih 100 poslanika je jednoglasno podržalo njegov predlog.

„Mnogi nijesu bili oduševljeni predlogom za mandatara, ali su odlučili da joj poklone povjerenje zbog Vučića“, kazala je Obradović, prenosi Tanjug.

Ona je dodala da će u Skupštini Srbije do kraja sedmice početi rasprava o formiranju nove vlade sa Anom Brnabić na čelu.

„Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova za. To je veoma ozbiljan posao i veoma odgovorno pristupamo tome“, rekla je Obradović.

Obradović je navela i da će do četvrtka biti nastavljeni razgovori s koalicionim partnerima na tu temu da bi se videlo da li će biti dovoljno poslanika koji će podržati izbor Ane Brnabić.

„Ukoliko toga ne bude bilo, idemo na nove izbore. Niko od nas nije oduševljen time ali jednostavno ne možemo neke stvari uraditi na silu“, rekla je ona.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!