U Beogradu završen 18. protest

#Srbija #ProtestProtivDiktature

Učesnici 18. po redu protesta „Protiv diktature“ u Beogradu završili su protestnu šetnju večeras oko 20.00 ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se sjutra ponovo okupiti na istom mjestu.

Foto: Beta/AP Arhiva

„Sjutra u 18 sati“, „Ko ne skače, taj je Vučić“ skandirali su okupljeni ispred Doma Narodne skupštine poslije čega su počeli da se razilaze.

Kolona je tokom šetnje sa Trga Nikole Pašića prošla Takovskom i Svetogroskom ulicom, Trgom Republike, Dečanskom, i poslije oko sat vremena ponovo stigla na mjesto odakle je i krenula, nešto prije 19 sati.

Učesnici su cijelom trasom duvali u pištaljke i trubice i uzvikivali „Izađite napolje“, zastali su ispred zgrade Radio televizije Srbije gdje su, poslije skandidarnja „Hoćemo uživo“ minutom ćutanja odali poštu pjesniku Raši Popovu.

Na čelu kolone, koju su predvodili dobošari, bili su istaknuti transpartenti „Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava“, „Sviraj kraj. Kulturom protiv diktature“, kao i „Protiv terora vlasti“.

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto poslije 18 sati, a na trasi šetnje u kojoj je bilo oko 150 učesnika, saobraćaj je bio obustavljen.

Skup je obezbjeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, primjetni su bili i policajci u civilu a nije bilo incidenata.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan poslije predsjedničkih izbora.

Okupljeni traže smjenjivanje „političke elite“ fer i slobodne izbore, smjenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tijela za elektronske medije, slobodu medija i razrješenje „svih korumpiranih funkcionera“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!