U SAD bi lakše pripadnik Al Kaide, nego ja

#MiloradDodik

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, smatra da je vjerovatno pripadniku Al kaide lakše ući u Ameriku, nego njemu.

Dodik još nije dobio ni redovnu vizu za odlazak u SAD na inauguraciju Donalda Trampa. Prethodno Ambasada SAD u Sarajevu odbila je zahtjev Dodika za dobijanje diplomatske vize.

Dodik je, naime, precizirao da još nije dobio vizu za odlazak u SAD i da ga niko ništa nije obavijestio, te da ne zna da li je ili nije odbijen njegov zahtjev za dobijanje vize, prenosi B92.

„Uglavnom, suviše je kratko vrijeme da bih sada potvrdio avionske karte, da ih uplatim, da rezervišem hotel. Ide još ljudi sa mnom, to nije mali novac. Nijesam mogao da prihvatim da se to sve plati sa neizvjesnošću dobijanja vize i da, sa druge strane, zbog toga trpi budžet Republike Srpske. Sad mi je žao što sam uopšte podnio zahtjev za vizu“, rekao je Dodik za banjalučke Nezavisne novine.

On je izrazio uvjerenje da će s novom administracijom imati bolji kontakt.

„Što se tiče ovog trenutka, nijesam htio da trgujem s interesima Republike Srpske, i to nekima u Ambasadi SAD u Sarajevu nije odgovaralo, i zato sam 15 dana čekao vizu, što je nevjerovatno. Vjerovatno je nekom pripadniku Al kaide lakše ući u Ameriku, nego meni“, istakao je Dodik.

Dodik je obavijestio organizatore svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa da je, nažalost, morao da otkaže najavljeni dolazak u Vašington, jer još nije dobio vizu za ulazak u SAD.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!