Ustaški skandal u Hrvatskoj: Plovili Neretvom sa natpisom “Za dom spremni”

#ExYu #Hrvatska #Skandal #Ustaše #ZaDomSpremni

Capture-8.png

Splitski HOS-ovci i njihovi prijatelji plovili su danas Neretvom noseći zastavu sa natpisom “Za dom spremni”, zbog čega je intervenisala i policija, prenosi Index.hr.

#Metković: Počeo jubilarni 20. #Maratonlađa. Sa starta krenulo 30 ekipa. Pobjeda donosi prestiž u neretvanskom kraju. #N1info pic.twitter.com/VIoazqT02k

— Jelena Tešija (@JelenaTesija) August 12, 2017

Portal dodaje da je zbog toga prekršajno sankcionisan šef splitsko-dalmatinske Hrvatske stranke prava Ivica Vladav Đovani.

“Ja sam ostao dosljedan sebi i ja se ove zastave ne sramim. Stavili smo je na našu lađu kojom smo pratili i bodrili ekipu Crnog puta koja je i pobijedila. Odjednom se stvorila policijska riječna flotila, četiri broda okružila su našu lađu i zatražili da predamo zastavu koja je zaplijenjena kao dokazni materijal u postupku. Svakako ću se žaliti višem sudu”, kazao je Vladav.

Kako se navodi, posljednja intervencija policije zbog HOS-ovaca zabilježena je na proslavi “Oluje” u Kninu prošle nedjelje, kada je policija privela ratnog zapovjednika Marka Skeju i još nekoliko bivših članova HOS-a zbog uzvikivanja “Za dom spremni”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!