Vatra nadomak Splita, čule se eksplozije

#Hrvatska

Stotinu hrvatskih vojnika stiglo je u Žrnovnicu, najistočniji dio Splita, kako bi pomogli vatrogascima u gašenju velikog požara, izjavio je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević. Situacija u Dalmaciji je dramatična. Najteže je u Splitsko-dalmatinskoj županiji – vatra je stigla nadomak Splita.

Foto: Beta/Hina

Prema najnovijim informacijama, požar plamti na području dugom oko deset kilometara i širokom nekoliko kilometara, a i dalje se širi. Na požarištima kod Podstrane, Radošinovca i Bibinja angažovano je po pet kanadera i vazdušnih traktora, prenosi N1.

U Žrnovnici se požar približio kućama, a na ulicama je vojska.

Na dijelu požarišta na istoku Splita čulo se sedam ili osam jakih eksplozija, a cijelo opožareno područje prekriveno je gustim dimom. Ministar Krstičević je potvrdio da je raketna baza u Žrnovnici okružena vatrom, te da je na tom području već angažovana vojska.

Prema raspoložim informacijama, do sada je izgorjelo nekoliko kuća, poslovnih prostora i radnih mašina, vrtić, dio groblja, brojni maslinici, te Zvezdano selo Mosor.

Foto: Beta/Hina

Iz centra Splita vidi se gusti crni dim koji se nadvio nad planinom Mosor.

Veliki požar u zaleđu između Omiša i Splita buknuo je noćas u Tugarama, a tokom dana se proširio na mjesta Srinjine, Sitno Gornje i Donje.

Gašenje požara ometa bura koja jako duva i stalno mijenja smjer vatre, piše N1.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!