„Velika Albanija“ znači veliki rat

#VelikaAlbanija #AleksandarVulin

Priština i Tirana jasno su rekle da im je cilj „Velika Albanija“, što se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, kaže ministar Aleksandar Vulin.

Prema njegovim riječima, sve to mora biti jasno Briselu, na kome je sva odgovornost za buduće događaje.

„Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je ‘Velika Albanija’ i ujedinjenje svih Albanaca, gdje god oni žive, u jedan etnički prostor. To se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu“, rekao je Vulin agenciji Tanjug, prenosi B92.

„Znate, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumijevanje za ljutnju Edija Rame i prijetnju Balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno. Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata“, rekao je ministar.

Vulin je,

„Odgovornost nije više ni na Albaniji, ni na Prištini, jer mi znamo da su oni oduvijek sanjali ‘Veliku Albaniju’, da će je uvijek sanjati i da će učiniti sve da do nje i dođe, ukoliko ne budu bili zaustavljeni, ukoliko ne budu bili kažnjeni prije nego što pokušaju. I Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj. Cilj im je ‘Velika Albanija’ i ujedinjenje svih Albanaca gdje god oni žive u jedan etnički prostor. Odgovornost je sada na Briselu“, istakao je ministar.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!