Vučić poručio da Srbija ima tragove u slučaju ubistva advokata

aleksandar-vucic_foto_srbijadanassasa_dzambic_2_1.jpg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o jučerašnjem ubistvu advokata Dragoslava Ognjanovića u Beogradu, rekao je da država Srbija mora mnogo brutalnije da se obračuna sa kriminalcima i da policija ima neke tragove u toj istrazi.

“Sinoć sam razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova, imamo više tragova nego u slučaju ubistva kuma gospodina Bojovića. Ne mogu da kažem da je ubistvo riješeno, ali imamo nekakvih tragova”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da ga brine “rat dva klana” oko tržišta narkotika i poručio da Srbija nije poligon za djelovanje kriminalaca.

“Bezbjednosna situacija je dobra, stabilna i bolja nego 2010. i 2011. što se vidi po broju ubistava i krivičnih djela, ali ima nešto što me brine, to je da rat dva klana oko tržišta narkotika, postaje nešto sa čim država mora na mnogo brutalniji način da se obračuna. Naravno da sam uzrujan i sinoć sam razgovarao sa Nebojšom (Stefanovićem). Policija sprovodi akcije koje nekima izgledaju pretjerane, ali moraćemo da sprovodimo još ozbiljnije akcije i da pokažemo kriminalcima da Srbija nije poligon za njihovo djelovanje i uznemiravanje naše javnosti i da idu tamo odakle su došli”, kazao je Vučić.

Ognjanović je bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Posljednjih godina ponajviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupa Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića.

Prije tri godine, kako piše Blic, srpska policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović – u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava – planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

Šaranović je ubijen prošle godine u Budvi, prije nego što je Specijalni sud u Beogradu donio presudu protiv njegove grupe kojom je Sašu Cvetanovića oglasio krivim za ubistvo brata Luke Bojovića. Ognjanović je u tom postupku zastupao oštećene – porodicu Bojović.

Blic podsjeća da je samo u posljednja dva mjeseca ubijeno nekoliko bliskih saradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!