Vučić u Vrginmostu, đacima za početak 10 lap-topova

61464353-vucic-vrginmost.jpg

Drugog dana posjete Hrvatskoj, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa Srbima iz Vrginmosta. Izjavio da je za sada zadovoljan i školi donirao računare.

Po dolasku u Vrginmost, Vučić je posjetio Osnovnu školu “Gvozd”, kojoj je poklonio deset lap top računara, a pošto postoji potreba za još jednim, obećao da će još tokom dana i taj jedan biti isporučen. U informatičkom odjeljenju, Vučić je razgovarao sa učenicima koji su mu pomoću mikrobita napisali: “Hvala na donaciji”.

Takođe je sa njima popričao i o tome kako žive u svom mjestu. Vučić je u jednom trenutku zamolio novinarske ekipe da izađu iz učinice i nastavio razgovor sa đacima bez prisustva medija. Nakon razgovora, u holu škole djeca su za predsjednika Srbije izvela jednu koreografiju.

Vučić je na kraju, interesujući se za rad folklorne sekcije, upitao da li im je nešto potrebno, na šta je dobio odgovor da bi voljeli da imaju vlašku nošnju, pa je obećao da će dobiti i tu nošnju.

Nakon obilaska škole, Vučić u Vrginmostu razgovara sa srpskim stanovništvom, a prethodno, po samom dolasku u to mjesto, posjetio porodicu Predraga Lapčevića.

Inače, Vrginmost je mjesto gdje su Srbi stradali tokom Drugog svjetskog rata, ali i tokom operacije “Oluja”. Ustaše su 1941. godine u ovom mjestu i okolini ubile više od hiljadu i po Srba. Tokom operacije “Oluja” život je izgubilo 67 srpskih civila, od kojih se neki vode kao nestali.

Vrginmost je nakon završetka sukoba nastanjen uglavnom Hrvatima iz BiH, ali ima i Srba povratnika.

Nakon posjete Vrginmostu, Vučić se vraća u Zagreb gdje će popodne prisustvovati Skupštini Srpskog nacionalnog vijeća, a očekuje se da na Skupštinu dođe i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!