Vučiću od Dodika najviši orden Republike Srpske

Dodik-Vucic-sjede.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Orden Republike Srpske na ogrlici – najviši državni orden RS.

Predsjedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

“Odlikovanje je izraz poštovanja za ono što ste učinili za RS, u saradnji koju imamo na institucionalnom nivou, u razumijevanju uslova u kojima Republika Srpska radi i funkcioniše i u svojoj pomoći u mnogo pojedinačnih projekata koje ste podržali u Republiku Srpsku”, rekao je Dodik.

Naznačio je da je Vučiću odlikovanje dodijeljeno jer je samopregorno, vršeći funkciju premijera i sada predsjednika Srbije, činio sve da se odnosi poboljšaju, da se riješe mnoga pojedinačna pitanja, te da su zajedničke odluke dale rezultate i pomake da se riješe pitanja za obične ljude.

“Vaš doprinos tome je nesumnjiv i želim da vam se zahvalim u ime Republike Srpske i čestitam vam Dan države Srbije”, rekao je Dodik i dodao da taj datum i u Republici Srpskoj doživljavaju kao svoj dan.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!