Vujičić: Srbi će glasati za formiranje vojske Kosova

#ExYu #Kosovo #SlobodanVujičić #Srbi #VojskaKosova

19146007_10212099069247153_5721666357834886487_n.jpg

Srpski poslanici ce uskoro i bez ikakve sumnje glasati za formiranje vojske Kosova kroz ustavne promjene na šta su se uostalom i obavezali kada su kao poslanici Kosova položili zakletvu, kazao je predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić

“Tim činom su se zakleli da će raditi u interesu Kosova i svih njegovih građana, da će se angažovati za zaštitu i poštovanje ustavnosti i zakonitosti, za zaštitu teritorijalne cjelovitosti i institucionalnog integriteta Kosova, za garantovanje sloboda i prava čovjeka, u skladu sa zakonima zemlje i evropskim standardima. Stoga, negativnu reakciju ministra odbrane Srbije, Aleksandra Vulina na izjavu kosovskog predsjednika Hashima Thacija da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku, doživljavamo kao pucanj u prazno i još jedno obmanjivanja sopstvenih građana, a i sebe samog”, kazao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, sadašnje bezbjednosne snage Kosova, osim svog naziva, po ničemu se ne razlikuju od oružanih snaga svake druge države u regionu, a u svom sastavu pored ostalih zajednica imaju i značajan broj vojnika i oficira iz redova kosovskih Srba.

“To je realnost koja se ne može sakriti i koja se ne bi trebala kriti od građana Srbije. Sadašnje Bezbjedonosne i buduće Oružane snage Kosova u partnerstvu sa NATO-om i Sjedinjenim Državama neće biti prijetnja miru i stabilnosti zemlje i regiona kako to voli da naglasi ministar Vulin, već naprotiv biće njen garant”, istakao je Vujčić.

S.Đ.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!