Vulin: Pozivaju na treći balkanski rat

#AleksandarVulin

Predsjednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju ostao je pri stavu da hipotetičkoj Albaniji ujedinjenoj sa Kosovom treba dodati i Preševski dolinu na jugu Srbije. Ministar rada Srbije Aleksandar Vulin poručio da su takve izjave poziv na treći balkanski rat.

Musliju tvrdi i da ne prima novac od države Srbije već od Albanaca.

„Plate? To su takse od Albanaca, ne uzimamo mi pare od Srbije, jer Srbija i ne daje. Vidiš koliko ulaže para u Preševo, Bujanovac i Medveđu. Ovo je tampon-zona, sve je mračno, ovdje nije ništa investirano i to se vidi od Vranja, sve odatle je beda“, kazao je Musliju, javlja B92.

On je rekao da je „normalno da u EU u jednom paketu uđu Albanija i Kosovo“, ali on smatra da je i „vrijeme i logično“ da u tom paketu bude mjesta i za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Na pitanje da li namjerava da podnese ostavku i zbog svojih stavova, i zbog stanja u opštini koju vodi, kaže: „Ako se pripajamo sa Kosovom, svakako, to je onda to“.

Musliju je kazao i da „igra koja se igra na Balkanu“ nije dobra, jer se vidi namjera da se region vraća 100 godina unazad.

„Mislim da Evropa treba da drugačije gleda Balkan, da treba da ga razvija, a ne samo da cijepa, muči zemlje kao što su Albanija i Kosovo i druge države“, kaže Musliju.

Za ministra za rad Srbije Vulina, izjave Muslijua su poziv na treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije.

„Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. To treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara“, istakao je Vulin.

„Ovo nije neka politička izjava, niti lični stav, već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije“, izjavio je Vulin novinarima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!