Zaharova i Dačić se oprostili uz moska šnit

tahaeovadacic.jpg

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem oprostila u beograskom hotelu “Moskva” uz “moskva šnit”.

Zaharova je Dačiću zahvalila na tome kako je osmislio čitav program posjete, koja je po njenim riječima bila nevjerovatna.

“Imala sam priliku i da radim i vidim onu pravu Srbiju koju ne vidim kada dolazim sa zvaničnom ruskom delegacijom. Obično sam samo na aerodromima i hotelima i zvaničnim događajima, a sada sam osim toga imala priliku da vidim i kako ljudi u Srbiji žive”, rekla je Zaharova novinarima u Beogradu.

Ona je inače u petak posjetila Sabor trubača u Guči, za koji je rekla da je nevjerovatna fešta i da su joj na saboru rekli da bi voljeli da vide i ruske izvođače.

“Sabor je pun ushićenja i nadahnuća, spoj starih tradicija i modernosti koje privlače uglavnom omladinu. Na saboru su mi rekli da bi želi da vide ruske izvođače i grupu ‘Lenjingrad’. Ja sam zvala Sergeja i rekao da je to interesantna ideja i da će možda sljedeće gdine i biti ostvarena”, kazala je Zaharova.

Ivica Dačić zahvalio je Zaharovoj na posjeti koja je, kako je istakao, bila radnog karaktera u okviru političkih konsultacija o planu saradnje dva ministarstva.

“Obavljene su radne konsultacije iz oblasti koje Zaharova vodi u ministarstvu u najširem smislu riječi javna diplomatija”, kazao je Dačić.

On je kazao da je posjeta Zaharove privukla veliku medijsku pažnju i da je posjeta doprinosi dobrim odnosima između dvije države i dva naroda.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar