Retriver sam otišao kod veterinara

#ZlatniRetriver

Zlatni retriver iz Bangkoka, kojem je povrijeđeno oko, pojavio se sam ispred vrata klinike za životinje, gdje mu je ubrzo ukazana pomoć, prenio je „Jahu njuz“.

Retriver je s krvavim lijevim okom došao ispred veterinarske stanice i zagrebao šapom po vratima. Otvorila mu je veterinarka Siramani Vongpitajadisai, koja mu je očistila oko, zašila pokidani kapak i stavila mu zaštitnu kragnu oko vrata kako ne bi češao ranu dok zarasta.

Siramani je nazvala psa „Den“, što je tajlandska skraćenica za zlatnog retrivera.

Veterinarka je sigurna da je ovaj disciplinovani pas bio nečiji ljubimac, ali nije imao čip niti ogrlicu koji bi pomogli da se nađe njegov vlasnik. Iako ga je danima vozila na svom motoru po komšiluku, nadajući se da će ga neko prepoznati, to se nije dogodilo.

Uporna Siramani je potom postavila fotografije pametnog retrivera na Fejsbuk stranici klinike, nakon čega se pojavio vlasnik. Ispostavilo se da se „Den“ išunjao iz kuće.

Da li je znao na koja vrata da zakuca, da li ga je vodio instinkt ili se ovoj pametnoj kuci posrećilo da šapom „pokuca“ baš na vrata klinike – nikad nećemo saznati, ali je svakako imala sreće.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!